Teljes körű szemvizsgálatunk egy nemzetközi cégnél

Míg régen még kérdés volt, hogy monitor előtti munkát végez-e valaki, mára gyakorlatilag mindenki ezt teszi (ha nem asztali számítógép előtt, akkor laptopon, tableten vagy telefonon).
Rosszul korrigált látással a dolgozók könnyebben fáradnak, az éleslátásra való törekvés fejfájást, fáradás érzést okozhat. Ezért fontos a rendszeres szemészeti szűrés, és a jó minőségű, megbízható szemüveg készíttetése.

A Fény Alapítvány a Tóbiás Optikával együttműködve egy nemzetközi cég 52 dolgozójánál végzett teljes körű szűrővizsgálatot. A vizsgált emberek életkora 23 és 64 év között volt. Közülük 20-an szorultak szemüvegre. Az eleve szemüveggel rendelkező dolgozók közül pedig több mint 35%-uknak nem volt megfelelő már a meglévő szemüvege.

„A szűrés alkalmával a látóélességen kívül non-contact tonométerrel szemnyomást mértünk, és szemtükörrel alap szemfenéki elváltozásokat néztünk. A megvizsgáltak közül hat dolgozónál mértünk az átlagostól eltérő, magasabb szemnyomás értéket, közülük egyikük családjában zöldhályogos megbetegedés is előfordult. Őket szemészeti szakvizsgálatra tovább irányítottuk, hogy megelőzhessük a zöldhályog okozta látásromlás kialakulását.” – írta a vizsgálatot végző szemorvos.

A szem védelme kiemelten fontos ma, amikor a legtöbben monitor előtt dolgozunk.
Teljes körű szűrővizsgálat lebonyolításáért keressen minket a következő elérhetőségek egyikén:
e-mail: [email protected]
telefon: +36 30 922 7653

Kategória: