Támogass minket, hogy támogathassuk őket!

A Fény Alapítvány immár 23 éve segíti a vakokat és más látássérülteket az önálló életvezetésben, a társadalmi beilleszkedésben, az élet teljességének és örömének megtapasztalásában. Szeretnénk továbbra is támogatni őket, de ehhez Te is kellesz!

Angol tanfolyamot szervezünk vakoknak, hogy a nyelvtudás révén könnyebben munkát találhassanak. Szeretnénk ezt még több látássérültnek elérhetővé tenni.

Ösztöndíjjal támogatjuk a tehetséges vak egyetemistákat felsőfokú tanulmányaik elvégzésében. Jelenleg 3 ösztöndíjasunk van, Laura, Ricsi és Robi. Ha a nevükre kattintasz, képet kaphatsz arról, milyen elképesztő erő, bátorság és kitartás kell ahhoz, hogy egy látássérült fiatal felsőfokú tanulmányokat folytathasson. Szeretnénk még több tehetséget segíteni egyetemi éveikben.

Egészségmegőrző programunk keretében jógatanfolyamot tartunk, maszkokat vásárolunk és gyártatunk, vitaminokkal látjuk el az időseket, és kihelyezett szűrővizsgálattal próbáljuk megelőzni a vaksággal fenyegető zöldhályog kialakulását. Szeretnénk hozzájárulni még több látássérült egészségének megóvásához.

A látássérültek alkotó energiáit irodalmi pályázatok kiírásával ösztönözzük; legutóbb Benedek Elek apó tiszteletére meseíró pályázatot hirdettünk. Erről itt olvashatsz részletesen. Szeretnénk még több pályázattal (és pályadíjjal) serkenteni időtálló művek születését.

Finanszíroztuk egy vakvezető kutya kiképzését a biztonságos közlekedés érdekében. Az erről szóló kisfilmünket itt tekintheted meg. Szeretnénk még több kutyus kiképzését támogatni.

Szociális támogató programunk keretében egy rászoruló vak család egyhavi élelmiszerszükségletét biztosítjuk egy éven keresztül. Szeretnénk még több családot támogatni.

Mint látod, minden erőnkkel és eszközünkkel segítjük a látássérülteket. Arra kérünk, hogy Te pedig minket segíts ebben. Amikor személyi jövedelemadód civil szervezeteknek adható 1%-ról rendelkezel, gondolj közhasznú alapítványunkra! És légy nyugodt: dotációd az utolsó fillérig eljut a célcsoporthoz, mert az Alapítvány minden munkatársa díjazás és költségtérítés nélkül dolgozik.

Nézd meg összefoglaló kisfilmünket itt!


Adószámunk: 18091351-1-41

Kategória: