Ajánlólevelek

Ajánlólevél – Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete

Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete ajanlólevélA Fény Alapítványnak több évtizedes múltja van a látássérültek körében, hiszen régóta segítik mindennapjaikat különböző lehetőségek támogatásával.

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete ez együttműködést az Alapítvánnyal 2013.-ban kezdte meg.

Már az első évben magas szinten az Egyesületünk segítségére voltak, hiszen kapcsolatrendszerük révén megismerhettük a DHL Express nemzetközi futárszolgálatot, akik mai napig egyik legkiemelkedőbb támogatóink szállítmányozásban és rendezvényeink lebonyolításában. Emellett a Fény Alapítvány vezetője Kornay Tamás több ízben támogatott bennünket egyrészt személyes ismeretségeivel – térítés mentesen lépett fel nálunk egy nagy sikerű operett délutánnal Szolnoki Tibor és Zsadon Andrea -, másrészt rendezvényeinket támogatta, beszerzésekben nyújtott segítséget (pl: virágcsokor, üdítő, stb.) Ugyancsak a Fény Alapítványnak köszönhetjük, hogy 2013 őszén angol tanfolyamot indíthattunk kezdő szinten tagjaink részére, mely a mai napig egy működő programunk.

Ezen támogatások mellett nagyobb projektek, befektetések kiadásainak támogatását is vállalták. Így 2014-ben irodai fejlesztésünket támogatták számítógép vásárlásban, 2015-ben pedig PR tevékenységünket az Egyesületünkről szóló tájékoztató füzet elkészítésének nyomdaköltségében.

Támogatásunk mellett társszervezeteinkkel is közös programokat valósítanak meg (pl.: jóga tanfolyam, aláírás tanfolyam, sminktanfolyam, stb.) melyekről folyamatos tájékoztatást kapunk és tagjaink nagy számban veszik igénybe ezeket a lehetőségeket.

Ezúton is valamennyi tagtársunk nevében köszönjük eddigi támogatásukat, és biztosak vagyunk benne, hogy a jövőben is segítik munkánkat.

Budapest, 2016. május 31.

Sorai Botond
VGYHE elnök


Ajánlólevél – Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

MVGyoSz-ajanlolevel-FenyTisztelt Olvasó!

Jelen levelemmel ajánlom szíves figyelmébe a Fény Alapítványt, amely a látássérült emberek érdekében, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével együttműködve segíti a hazánkban élő vak és gyengénlátó emberek sorsának könnyebbé tételét.

Az Alapítvány 16 évvel ezelőtt jött létre és azóta folyamatosan működik.

Az Alapítvány megalapítását követően folyamatosan keresi azokat a területeket, ahol a látássérült emberek életminőségének javításában segíthet.

A vakságot okozó glaucoma (zöldhályog) időbeni felismerése érdekében a Vakok Szövetsége székházában szűrővizsgálatokat szervezett, neves szakorvosok bevonásával.

Az emberi méltóság megtartásának segítésére finanszírozza a névírás oktatást annak érdekében, hogy a teljesen vak emberek is képesek legyenek golyóstollal, önállóan aláírni a hivatalos dokumentumokat.

A célközönség által ismert helyen található székházunkban tartott jóga foglalkozások megtartását finanszírozza.

Nyitott a vakokat fejlesztő új tevékenységek megvalósításában történő részvételre, az MVGYOSZ-szel történő további együttműködésre.

Budapest, 2016. május 26.

Nagy Sándor
MVGYOSZ elnök